Zbor direct Chișinău-Atena din 2024. Maia Sandu, discuție cu premierul grec: Facem tot posibilul pentru a deschide cursa
Full Article 2 minutes read

Zbor direct Chișinău-Atena din 2024. Maia Sandu, discuție cu premierul grec: Facem tot posibilul pentru a deschide cursa

Președinta Maia Sandu a convenit cu premierul grec să facă tot posibilul pentru a deschide o cursă directă de zbor Chișinău-Atena, începând cu 2024. Discuția dintre cei doi oficiali, inclusiv la acest subiect, a avut loc la Atena. 

Reprezentanții Președinției de la Chișinău au declarat că șefa statului Maia Sandu a discutat cu premierul grec Kyriakos Mitsotákis, în cadrul evenimentului de la Atena, despre cooperarea moldo-elenă.

„În cadrul discuției, am convenit să facem tot posibilul pentru a deschide o cursă directă de zbor între capitalele noastre, la începutul anului viitor”, a comunicat Maia Sandu urmare a discuției cu oficialul grec, potrivit reprezentanților Președinției.

Șefa statului a adăugat că a vorbit cu Kyriakos Mitsotákis „despre cooperarea economică și atragerea investițiilor elene, inclusiv în contextul procesului de reconstrucție a orașelor din sudul Ucrainei”.

„I-am menționat premierului elen că țara noastră este gata, în următoarele zile, să detașeze 56 de pompieri ca să ajute la stingerea incendiilor devastatoare cu care se confruntă Grecia, așa cum am făcut-o și în anii precedenți. Suntem solidari cu țările prietene atunci când e nevoie”, a spus președinta.

Totodată se precizează că șefa statului a apreciat decizia autorităților elene de a deschide o ambasadă la Chișinău și l-a invitat pe prim-ministrul Mitsotakis să viziteze Moldova.

În iulie 2023, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Elenă Andrei Popov a anunțat că Grecia intenționează să deschidă la Chișinău o ambasadă. Totodată, el a menționat că „următoarea țintă este reluarea zborurilor directe dintre Chișinău și Atena”.

***

Amintim că președinta Republicii Moldova Maia Sandu și omologul ei ucrainean Vladimir Zelenski se află într-o vizită de lucru la Atena. Cei doi șefi de state au fost invitați de prim-ministrul Republicii Elene Kyriákos Mitsotákis. Liderii de la Chișinău și Kiev participă la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de premierul Mitsotákis. La Atena, 11 țări deja au adoptat o declarație în susținerea Ucrainei. Printre semnatari este și președinta Maia Sandu, iar în declarație se menționează despre sprijinul țărilor inclusiv pentru Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: