Zdubii și frații Advahov ar putea primi titlul de cetățeni de onoare ai județului Iași
Full Article 2 minutes read

Zdubii și frații Advahov ar putea primi titlul de cetățeni de onoare ai județului Iași

Zdob și Zdub și Frații Advahov ar putea primi titlul de cetățean de onoare al județului Iași, România. O declarație în acest sens a fost făcută pe 19 mai, de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

„Eurovisionul este despre unitate europeană, solidaritate și compasiune între țări și între oameni. Am propus să acordăm titlul de cetățean de onoare pentru formațiile Zdob și Zdub și Frații Vitalie Advahov și Vasile Advahov, care au reprezentat Republica Moldova la Eurovision, cu melodia „Trenulețul””, a scris Alexe, pe Facebook.

Oficialul a mai spus că piesa promovează și coridorul feroviar Iași-Chișinău-Odessa și legătura dintre România-Republica Moldova-Ucraina – „creând un culoar de comunicare și cooperare între comunitățile noastre”, a adăugat el.

Potrivit oficialului român, o decizie în acest sens va fi luată pe 25 mai, atunci când un proiect de hotărâre va fi supus aprobării.

***

Reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision Song Contest – formația „Zdob și Zdub” și frații Advahov au ocupat locul 7 în finala concursului. Piesa „Trenulețul” a primit 253 de puncte din partea publicului și a juriilor naționale.

Moldova a primit 14 puncte de la juriile naționale și 239 de puncte din partea publicului. Mai multe puncte au primit de la public doar câștigătorii competiției – grupul etno-rap Kalush Orchestra din Ucraina cu piesa „Stefania”, care a devenit și învingătoarea concursului.

Juriul moldovean nu a acordat niciun punct reprezentantului României WRS și melodiei sale, Llámame. De cealaltă parte, Televiziunea română a precizat că juriul României a acordat punctajul maxim reprezentantului țării noastre, însă organizatorii au atribuit juriului României un alt set de punctaje decât cel transmis oficial.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: