Zece tineri din Moldova vor primi burse lunare în mărime de 3000 de lei, din partea unor donatori
Full Article 2 minutes read

Zece tineri din Moldova vor primi burse lunare în mărime de 3000 de lei, din partea unor donatori

Zece tineri din Republica Moldova vor primi, lunar, câte o bursă în mărime de 3000 de lei. Inițiativa aparține unui cuplu de moldoveni stabilit în România, la care s-au alăturat și alți donatori. Antreprenorul Anatol Untură a lansat ideea pe 10 iunie, iar pe 8 noiembrie a anunțat numele beneficiarilor.

Potrivit antreprenorului Anatol Untură, cel care a lansat ideea de a oferi o bursă lunară unui tânăr cu rezultate bune la învățătură, din iunie a primit informații despre peste 200 de potențiali candidați. Aceștia au vârsta cuprinsă între 10 și 30 de ani. Moldoveanul a explicat că numărul mare de solicitări este motivul pentru care selecția beneficiarilor a durat câteva luni.

„Majoritatea au fost absolut fantastici și vreau să le mulțumesc fiecărui în parte și să îi încurajez să aplice și mai departe la burse și programe – sunteți deosebiți toți și la sigur veți reuși în viață”, a menționat acesta.

Totodată, omul de afaceri a primit 10 oferte de la persoane gata să se alăture inițiativei și să ofere burse pentru tinerii care au nevoie de sprijin.

„Fiecare din donatori a primit câte 3-5 candidaturi și istoria lor. Fiecare din donatori a ales istoria și omul care l-a marcat cel mai mult și i-a oferit bursa. Sunt zece tineri remarcabili. Deștepți, erudiți și cu o sete de viață de invidiat. Viitori jurnaliști, artiști, medici, juriști și orice vor vrea ei mai departe. Le va reuși totul, sunt convins. Cu 8 dintre bursieri s-a semnat un contract de donație și le-au fost oferite deja primele burse lunare. Cu restul doi, urmează astăzi”, a precizat Anatol Untură.

Bursa constituie 3 000 lei și va fi oferită pentru o perioadă de 12 luni calendaristice. Suma este condiționată de reușita studentului – dacă renunță la studii, pierde bursa. Autorul inițiativei ia în calcul instituirea unui fond pentru aceste burse, din anul 2022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: