Zeci de rachete, lansate din Fâșia Gaza asupra orașului Tel Aviv. Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgență (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Zeci de rachete, lansate din Fâșia Gaza asupra orașului Tel Aviv. Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgență (VIDEO)

Orașul Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară, a unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza. Se întâmplă după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire din Fâşia Gaza, Hanadi Tower, în care îşi aveau birourile lideri politici ai mişcării islamiste palestiniene Hamas. Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în această spirală a violențelor, cea mai gravă din ultimii patru ani, informează Digi24.

Armata israeliană susține că începând de luni seara, circa 500 de rachete au fost trase asupra teritoriului israelian. Drept urmare, au fost lansate raidurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, fiind distrusă clădirea Hanadi, unde își aveau sediul șefii politici ai Hamas.

Violențele nu s-au oprit aici. Militanții palestinienii au ripostat marți seara cu 130 de rachete trase asupra Tel Avivului. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă „Iron Dome”, însă o femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor. Decesul ei ridică la trei numărul persoanelor care și-a pierdut viața, marţi, în Israel, în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Una din rachetele trase de militanții palestinieni a lovit un autobuz civil la Holon. 18 persoane au fost rănite, iar șoferul este în stare gravă, potrivit The Jerusalem Post.

Autorităţile israeliene au suspendat temporar zborurile către Aeroportul Internaţional Ben Gurion din Tel Aviv ca urmare a atacului intens cu rachete lansate din Fâşia Gaza. Și școlile din mai multe orașe din sudul Israelului vor rămâne închise miercuri.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri, în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni, iar coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut încetarea imediată a ostilităților, avertizând că așa cum arată lucrurile, „ne îndreptăm către un război în toată regula”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: