Zelenski, după ce Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia: „Vrea să înece Ucraina în sânge”
Full Article 3 minutes read

Zelenski, după ce Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia: „Vrea să înece Ucraina în sânge”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că „mobilizarea parțială” anunțată oficial în Rusia de Vladimir Putin „este așteptată și nu va schimba nimic în planurile Ucrainei”, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Am toate informațiile necesare… Nimic nou pentru mine”, a declarat Zelenski într-un interviu pentru publicația germană BILD.

Zelenski susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi efectuat deja o mobilizare parțială, deși a anunțat asta abia acum.

„Serviciile noastre de informații și aliații noștri au spus deja acest lucru. El s-a mobilizat în ultima lună”, a spus liderul ucrainean.

Potrivit lui Zelenski, mobilizarea parțială indică faptul că Rusia are „probleme cu ofițerii și cu alte cadre militare”.

„Știm deja că au mobilizat cadeți, tipi care nu știau să lupte. Acești cadeți au murit. Nici măcar nu și-au putut termina studiile. Toți acești oameni nu se pot lupta. Au venit la noi și mor… El (Putin) vede că unitățile lui pur și simplu fug. Are nevoie de o armată de milioane să vină la noi. Pentru că vede că o parte semnificativă din cei care vin la noi pur și simplu aleargă. Vrea să înece Ucraina în sânge, dar și în sângele propriilor săi soldați”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit sursei citate.

Președintele ucrainean nu crede că Putin va folosi arme nucleare, dar nu o exclude. „Nu putem privi în capul acestui om”, a declarata Volodimir Zelenski, care susține că, cu toate acestea, nu va fi descurajat de amenințările lui Putin.

„Vom acționa pas cu pas în conformitate cu planurile noastre. Sunt sigur că ne vom elibera teritoriul”, a mai spus Zelenski.

Vladimir Putin a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie, în ceea ce numesc ei o „operațiune specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei”. Republica Moldova, de rând cu țările UE și SUA a condamnat „cu fermitate” războiul provocat de Rusia, cerând Rusiei să își retragă armata de pe teritoriul ucrainean.

În dimineața zilei de azi, 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a decretat mobilizare parțială în Rusia, în contextul războiului pe care îl duce în Ucraina. Autoritățile ruse au anunțat că vor fi mobilizați, în total, 300 de mii de ruși. Precizăm, totuși, că decretul semnat de Vladimir Putin este secretizat în punctul care se referă la numărul recruților.

Mii de ruși au semnat, până la această oră, o petiție în care pledează împotriva mobilizării parțiale. „Soții, tații și fii noștri nu vor să ucidă alți soți și tați”, susțin semnatari petiției. Între timp, pe rețelele de socializare circulă un anunț care cheamă oamenii la protest, după anunțul lui Putin. Procuratura de la Moscova a calificat acțiunea drept una ilegală și spune că va lua toate măsurile necesare împotriva manifestanților care vor ieși în stradă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: