10 000 de calculatoare vor fi distribuite elevilor din ciclul gimanzial și liceal. Care este valoarea achiziției
Full Article 1 minutes read

10 000 de calculatoare vor fi distribuite elevilor din ciclul gimanzial și liceal. Care este valoarea achiziției

Ministerul Educației a recepționat 2400 de laptopuri din totalul celor 10 000 achiziționate în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”. Săptămâna viitoare va fi livrat și cel de-al doilea lot, în număr de 7 600 unități. Calculatoarele urmează a fi distribuite elevilor din clasele V-XII.

Laptopurile au fost cumpărate cu sprijinul Băncii Mondiale. Acestea sunt dotate cu sistem de operare licențiat, iar costul total al achiziției este de 2 914 200 de dolari.

Potrivit Ministerului Educației, mai este nevoie de încă 10 000 de calculatoare pentru a asigura pe deplin și accesul elevilor din clasele primare la studiile online. În acest sens, autoritățile vor continua să identifice mijloace financiare pentru achiziționarea tehnicii necesare.

Precizăm că pe parcursul anului 2020, pentru a asigura procesul educațional la distanță, guvernul a alocat 20 de milioane de lei din care s-au procurat 2 500 de calculatoare. Acestea au fost donate instituțiilor de învățământ din țară.

În total, pe parcursul anului precedent, sistemul educațional a fost dotat cu 20 000 unități de tehnică de calcul, cu suportul partenerilor de dezvoltare și cu achizițiile efectuate de administrațiile publice locale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: