15 bărbați din Ucraina au venit în Moldova „cu ajutorul” unei grupări: au achitat până la $5 500 per persoană
Full Article 2 minutes read

15 bărbați din Ucraina au venit în Moldova „cu ajutorul” unei grupări: au achitat până la $5 500 per persoană

Polițiștii de frontieră moldoveni, în coordonare cu Procuratura Briceni, au reținut patru persoane care au asigurat intrarea ilegală în Republica Moldova pentru 15 bărbați din Ucraina. Persoanele bănuite sunt cercetate în cadrul cauzelor penale inițiate pe faptul comiterii infracțiunii de organizare a migrației ilegale.

Pe numele a trei din membrii grupărilor criminale a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, iar ultimul bănuit a fost reținut în această dimineață pentru 72 de ore. Bărbații sunt trei cetățeni ai Ucrainei și un conațional.

Suplimentar, au fost indisponibilizate două autoturisme și un microbuz. Cu ajutorul acestora era asigurată transportarea persoanelor.

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, în regiunea de responsabilitate a sectoarelor Poliției de Frontieră Briceni și Larga, cei patru bănuiți au organizat traversarea frauduloasă a persoanelor din Ucraina în Republica Moldova, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat.

Toate persoanele sunt bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani. Aceștia și-au legalizat aflarea pe teritoriul Republicii Moldova, afându-se sub protecția de stat.

Conform declarațiilor, cetățenii ucraineni au achitat pentru serviciile călăuzelor de la 1.700 de dolari până la 5.500 de dolari americani pe persoană.

În continuare, pe marginea cazurilor sunt întreprinse măsuri speciale de investigații și urmărire penală, în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

​​Amintim că bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: