18 persoane din Moldova, victime ale represiunilor politice, vor primi despăgubiri de la stat 
Full Article 50 second read

18 persoane din Moldova, victime ale represiunilor politice, vor primi despăgubiri de la stat 

18 persoane din 5 raioane ale țării, victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării lor, vor obține compensaţii pentru recuperarea valorii acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată pe 27 aprilie de Executiv.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, pentru achitarea compensațiilor din bugetul de stat vor fi alocate 1,034 milioane de lei. Suma va fi distribuită în cinci tranșe, pentru toate persoanele cărora le-a fost stabilită compensația începând cu anul 2018 și finalizând cu anul 2022.

Compensațiile au fost repartizate în baza deciziilor administrației publice locale, pentru persoanele din raioanele Ialoveni, Soroca, Rîșcani, Sîngerei și Strășeni.

Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2022 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 6,25 milioane de lei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: