20 de ani de închisoare pentru bărbatul din Chișinău, care ar fi incendiat comisariatul din Tiraspol
Full Article 1 minutes read

20 de ani de închisoare pentru bărbatul din Chișinău, care ar fi incendiat comisariatul din Tiraspol

Alexandru Dimov, originar din Chișinău, învinuit că în luna mai 2022 a dat foc comisariatului din Tiraspol, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Așa-zisa „Curte Supremă” din Transnistria a pronunțat sentința, pe 24 martie.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de o săptămână.

De menționat că verdictul a citit în spatele ușilor închise. Potrivit presei locale, cu 15 minute înainte de începerea ședinței de judecată, Dimov ar fi scris o declarație prin care s-a opus prezenței în sală a presei.

De menționat că Biroul politici pentru reintegrare nu a venit cu o reacție deocamdată.

Amintim că Alexandru Dimov, cetățean al Moldovei, este învinuit că în luna mai 2022 a dat foc comisariatului din Tiraspol. Presa din Transnistria scrie că Alexandru Dimov ar fi acționat la comanda lui Ion Lozan, care ar avea legături cu structurile de putere de la Chișinău. La ordinul său, Dimov, împreună cu prietenul său Vitali Țîbîrnak, ar fi aruncat cu „cocktailuri Molotov” în biroul de înrolare militară. Cel din urmă, este dat în căutare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: