20 de instituții medicale din țară vor fi dotate cu stații de producere a oxigenului 
Full Article 2 minutes read

20 de instituții medicale din țară vor fi dotate cu stații de producere a oxigenului 

20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Astfel, spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic Municipal Nr.1 și Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de stații de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Spitalul Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul de Medicină de Urgență, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arh. Mihail” și Institutul Mamei și Copilului vor beneficia de stații de oxigen cu o capacitate de 54,5 m³/h.

Trei stații de oxigen, deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hâncești, Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat.

Menționăm că oxigenoterapia este extrem de importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Datorită instalațiilor de producere a oxigenului medical, instituțiile medicale vor putea face față tratamentului pacienților cu forme grave și medii de COVID-19.

Pentru asigurarea instituțiilor medicale cu dispozitive pentru oxigenoterapie, până la moment au fost achiziționate 92 de ventilatoare și 400 de concentratoare de oxigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” . În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate alte 200 de ventilatoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: