Alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești, ar putea fi amânate
Full Article 1 minutes read

Alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești, ar putea fi amânate

Alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești, ar putea fi amânate. Comsia Electorală Centrală anunță că a expediat un demers în acest sens Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Astfel, reprezentanții instituției au solicitat opinia Comisiei cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului de mâine.

Amintim că alegătorii din circumscripția nr. 38, Hâncești, care cuprinde teritorial municipiul Hâncești și alte 24 de localități din raion, sunt așteptați duminică, 15 martie, la urne. Aceștia urmează să-și aleagă deputatul care îi va reprezenta în parlament.

Vor fi deschise 44 de secții de votare. Numărul alegatorilor cu drept de vot incluși în listele electorale este de 61 571. Pentru acest scrutin au fost tipărite 61 584 de buletine de vot, majoritatea în limba română.

Alegătorii vor alege între șase concurenți electorali: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA), Grigore Cobzac (candidat independent) și Anatolie Postolachi (PLDM).

Candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală, pe motiv că a folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: