32 de teste COVID-19 cu semne de falsificare, depistate de vameși. Au fost inițiate cauze penale
Full Article 2 minutes read

32 de teste COVID-19 cu semne de falsificare, depistate de vameși. Au fost inițiate cauze penale

32 de persoane se vor alege cu cauze penale după ce au prezentat teste COVID-19 cu semne de falsificare, informează Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în după amiaza zilei de 25 martie, în punctul de trecere a frontierei Palanca, vameșii au identificat 16 pasageri ai unui autocar de pe ruta Republica Moldova – Federația Rusă, care dețineau asupra lor rezultatele testelor PCR COVID-19 negative, cu semne rezonabile de falsificare. În timpul audierilor, persoanele au oferit informații inexacte privind procedura de testare.

La o oră diferență, în același punct de trecere a fost identificat un cetățean moldovean, care pentru a fi scutit de autoizolare a prezentat rezultatul testului PCR COVID-19 contrafăcut. Alte nouă teste care au prezentat suspecții de falsificare au fost ridicate în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, la alți patru cetățeni moldoveni s-au depistat teste COVID-19 falsificate, iar în punctul de trecere a frontierei Sculeni, o familie din România (soț și soție) a încercat să intre în Republica Moldova prezentând teste false.

Poliția de Frontieră precizează că pe numele acestor persoane au fost inițiate cauze penale conform art.361 (al.1) din Codul Penal al Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: