35 de tentative de trafic ilicit de mărfuri, prevenite de angajații Serviciului Vamal în ultima săptămână 
Full Article 2 minutes read

35 de tentative de trafic ilicit de mărfuri, prevenite de angajații Serviciului Vamal în ultima săptămână 

În perioada 19 noiembrie – 26 noiembrie 2022, angajații Serviciului Vamal au prevenit 35 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Cazurile au fost înregistrate la posturile vamale Leușeni, Aeroportul Internațional Chișinău, Costești, Sculeni, Palanca, Tudora, precum și de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal.

În rezultatul controlului vamal au fost depistate următoarele bunuri nedeclarate: telefoane mobile, laptopuri, echipamente IT, aparate de coafat, articole vestimentare, încălțăminte, genți, parfumuri, produse cosmetice, lămpi din sare, veselă, pahare și seturi de tacâmuri, cafea, ton, băuturi alcoolice, lansete (undițe pentru pescuit), recipiente pentru probe biologice, piese auto uzate, instrumente electrice, aparate de sudat, motoferăstraie și accesorii pentru acestea, utilaj de rectificarea jantelor, ș.a.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor, iar făptașii riscă amenzi conform art. 287, alin. (10) Cod Contravențional al Republicii Moldova.

În aceeași perioadă, funcționarii vamali au depistat și ridicat peste 18 780 țigarete de diferite mărci cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:
• 83 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării;
• 33 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: