PCCOCS

35 de victime ale traficului de ființe umane, identificate de oamenii legii. Care sunt rezultatele operațiunii „THESEUS”

Oamenii legii au identificat 35 de victime ale traficului de ființe umane, printre care și cetățeni ai Republicii Moldova.  În rezultat, 2 persoane au fost plasate în arest preventiv, iar alte 4 persoane sunt cercetate în stare de libertate. Mai mult, au fost depistați 84 de imigranți ilegali. Acțiunele au avut loc în cadrul operațiunii internaționale ,,THESEUS”, organizată sub egida Interpol, informează Procuratura Generală.

Potrivit sursei citate, ofițeri de investigație din Moldova, de comun cu cei din Grecia, Olanda și Spania, au fost identificate mai multe victime ale traficului de ființe umane printre care și cetățeni din Moldova – 35 la număr. Victimele au beneficiat de asistența necesară, iar ulterior au fost repatriate. În rezultat, au fost efectuate 13 percheziții, două persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv, iar alte 4 persoane sunt cercetate în stare de libertate.

De asemenea, în cadrul operațiunii internaționale ,,THESEUS”, la nivel național au fost monitorizate curse aeriene și pasagerii acestora și a fost sporit nivelul de control la punctele de trecere ale frontierei de stat și au fost efectuate raiduri și măsuri de profilaxie pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În rezultat, au fost depistați 84 imigranți ilegali din Ucraina, Rusia, Turcia, Georgia, Israel, Azerbaidjan și SUA.

Tot în cadrul acestei operațiuni, sub conducerea procurorilor pentru combaterea criminalității organizate și cauzelor speciale au fost desfășurate măsuri de orientare în cadrul cărora au fost localizate și reținute 7 persoane aflate în căutare la nivel național.

Scopul  operațiunii a fost prevenirea, combaterea și documentarea cazurilor de trafic de persoane, trafic de copii și infracțiuni conexe, organizarea migrației ilegale, cât și localizarea și reținerea infractorilor căutați la nivel național și internațional, familiarizarea și utilizarea mai eficientă a instrumentelor Interpol de către autoritățile naționale. La operațiune au participat conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale, de comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Biroului Migrație și Azil.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Igor Cecan/NM

R. Moldova a înregistrat progrese în justiție și combaterea corupției: Raport OCDE

Republica Moldova a înregistrat progrese în domeniul justiției și combaterii corupției. Este concluzia Raportului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, adoptat în cadrul reuniunii plenare a Rețelei Anticorupție pentru Europa de Est și Asia Centrală.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, raportul confirmă îmbunătățiri în perioada 2023–2024 în domenii precum: politici anti-corupție (+9,9 puncte), protecția avertizorilor de integritate (+16,8 puncte), integritate în achizițiile publice (+14 puncte), independența sistemului judecătoresc (+6,1 puncte) și independența procuraturii (+7,6 puncte).

„În ultimii ani, s-a muncit mult pentru a curăța justiția de corupție, iar primele rezultate sunt deja vizibile. Vom continua reformele din domeniul justiției pentru ca fiecare cetățean să poată avea încredere că dreptatea funcționează pentru toți, iar legea este aceeași pentru fiecare”, a spus viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: