35 de victime ale traficului de ființe umane, identificate de oamenii legii. Care sunt rezultatele operațiunii „THESEUS”
Full Article 2 minutes read

35 de victime ale traficului de ființe umane, identificate de oamenii legii. Care sunt rezultatele operațiunii „THESEUS”

Oamenii legii au identificat 35 de victime ale traficului de ființe umane, printre care și cetățeni ai Republicii Moldova.  În rezultat, 2 persoane au fost plasate în arest preventiv, iar alte 4 persoane sunt cercetate în stare de libertate. Mai mult, au fost depistați 84 de imigranți ilegali. Acțiunele au avut loc în cadrul operațiunii internaționale ,,THESEUS”, organizată sub egida Interpol, informează Procuratura Generală.

Potrivit sursei citate, ofițeri de investigație din Moldova, de comun cu cei din Grecia, Olanda și Spania, au fost identificate mai multe victime ale traficului de ființe umane printre care și cetățeni din Moldova – 35 la număr. Victimele au beneficiat de asistența necesară, iar ulterior au fost repatriate. În rezultat, au fost efectuate 13 percheziții, două persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv, iar alte 4 persoane sunt cercetate în stare de libertate.

De asemenea, în cadrul operațiunii internaționale ,,THESEUS”, la nivel național au fost monitorizate curse aeriene și pasagerii acestora și a fost sporit nivelul de control la punctele de trecere ale frontierei de stat și au fost efectuate raiduri și măsuri de profilaxie pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În rezultat, au fost depistați 84 imigranți ilegali din Ucraina, Rusia, Turcia, Georgia, Israel, Azerbaidjan și SUA.

Tot în cadrul acestei operațiuni, sub conducerea procurorilor pentru combaterea criminalității organizate și cauzelor speciale au fost desfășurate măsuri de orientare în cadrul cărora au fost localizate și reținute 7 persoane aflate în căutare la nivel național.

Scopul  operațiunii a fost prevenirea, combaterea și documentarea cazurilor de trafic de persoane, trafic de copii și infracțiuni conexe, organizarea migrației ilegale, cât și localizarea și reținerea infractorilor căutați la nivel național și internațional, familiarizarea și utilizarea mai eficientă a instrumentelor Interpol de către autoritățile naționale. La operațiune au participat conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale, de comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Biroului Migrație și Azil.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: