37 de persoane, evacuate dintr-un bloc de locuit din capitală după ce a fost deteriorată o conductă de gaz
Full Article 2 minutes read

37 de persoane, evacuate dintr-un bloc de locuit din capitală după ce a fost deteriorată o conductă de gaz

În seara zilei de 5 aprilie, pompierii au evacuat 37 de persoane, inclusiv 7 minori dintr-un bloc de locuit din strada Melestiu a capitalei. Acțiunea a fost necesară, întrucât a fost deteriorată o conductă subterană de alimentare cu gaz natural și avea loc o scurgere de gaze ce putea provoca o deflagrație.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), deteriorarea conductei s-a produs în jurul orei 20:00, după ce în apropierea blocului, la o distanță de 10 metri, mai mulți muncitori au efectuat lucrări de foraj subteran și au deteriorat conducta de alimentare cu gaze, existând pericol iminent de explozie.

La fața locului au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri. Angajații IGSU au reușit să evacueze de urgență oamenii din clădire. La fața locului au intervenit și reprezentanții „Chișinău Gaz”, care au remediat defecțiunea pentru preîntâmpinare unei situații de risc.

În acest context, Primăria Chișinău a informat că livrarea de gaze naturale va fi întreruptă pentru 211 consumatori de pe str. Odessa și str. Melestiu din sectorul Centru al capitalei, astăzi, 6 aprilie.

Echipa de intervenție a S.R.L „Chișinău Gaz” se află pe teren pentru remedierea situației de avariere, astfel ca până la orele 13:00, locuitorii din cartierele vizate, să beneficieze de serviciile de alimentare cu gaze naturale, la parametri obișnuiți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: