4 cazuri noi de rabie și unul de pestă porcină africană. Ce spune ANSA
Full Article 1 minutes read

4 cazuri noi de rabie și unul de pestă porcină africană. Ce spune ANSA

Noi cazuri de pestă porcină africană și de rabie în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 25 noiembrie, de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), îmbolnăvirile au fost semnalate în perioada 15 noiembrie – 21 noiembrie.

Astfel, au fost depistate 4 cazuri de rabie la o bovină și la un dihore din raionul Nisporeni, la o vulpe din raionul Hâncești și la un motan din raionul Leova.

Totodată, a fost confirmată prezența virusului de pestă porcină africană la mai mulți porci din localitatea Sărata Galbenă, raionul Hâncești.

Potrivit specialiştilor, rabia este o maladie foarte periculoasă, care se poate transmite de la animalul infectat la om. Singura modalitate de a preveni îmbolnăvirea  este vaccinul, care se administrează de medici imediat după muşcătură.

În același timp, pesta porcină africană este un virus care se răspândește rapid în rândul porcilor domestici și a mistreților. Deși acesta nu este periculos pentru oameni, provoacă provoaca pierderi economice mari din cauza depopularii catastrofale a fermelor de porci în zonele afectate.

Deocamdată nu există niciun vaccin pentru combaterea acestui virus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: