bnm.md

7 monede noi vor fi puse în circulație de Banca Națională. Mai multe imagini cu acestea

Banca Națională a Moldovei pune în circulație șapte monede comemorative și jubiliare. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției, acestea pot fi utilizate a mijloc de plată și în scop numismatic. BNM marchează astfel ziua leului moldovenesc, sărbătorită astăzi, 29 noiembrie. 

Patru dintre monede au valoarea nominală de 50 de lei. Acestea sunt confecționate din argint și fac parte din seria „Personalități”. Monedele sunt dedicate artistului plastic Glebus Sainciuc, violonistului și dirijorului Serghei Lunchevici și actorului Mihai Volontir. De asemenea, o altă monedă va fi dedicată lui Gheorghe Vrabie, autorul design-ului leului moldovenesc.

Altele două monede din argint cu aceeași valoare nominală vor completa seria „Femei celebre”, se anunță în comunicat.

Șirul noilor monede puse în circulație se încheie cu seria de monede „Altele”, care include moneda comemorativă consacrată  împlinirii  a 25 de ani de la înființarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, cu valoarea nominală de 100 de lei.

Precizăm că fiecare dintre monede va fi pusă în circulație în număr de 300 de exemplare.

bnm.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: