A 9-a scumpire a carburanților din ultima lună. Cât vor costa benzina și motorina vineri?
Full Article 50 second read

A 9-a scumpire a carburanților din ultima lună. Cât vor costa benzina și motorina vineri?

Pe șoferi îi așteaptă o nouă scumpire a carburanților. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că pe 20 ianuarie, benzina și motorina se vor scumpi cu 22 de bani. 

Mâine, un litru de benzină va costa 24 de lei și 61 de bani, cel de motorină – 24 de lei și 35 de bani.

A 9-a scumpire a carburanților din ultima lună. Cât vor costa benzina și motorina vineri?

anre.md

Pe 16 ianuarie, ANRE menționa că ultimele majorări ale prețurilor la carburanți sunt din cauza creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale – „indicator care stă la baza metodei de determinare a nivelului prețurilor”.

„Totodată, prețul petrolului a înregistrat săptămâna precedentă o majorare de 8%, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere din octombrie 2022”, adăugau reprezentanții Agenției.

De menționat că din data de 10 ianuarie 2023, prețurile la benzină și motorină sunt în creștere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: