A criticat-o pe Maia Sandu și l-a lăudat pe Andrei Năstase. Filat, despre reacția PAS și a Platformei DA la invitația lansată de PLDM
Full Article 2 minutes read

A criticat-o pe Maia Sandu și l-a lăudat pe Andrei Năstase. Filat, despre reacția PAS și a Platformei DA la invitația lansată de PLDM

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vladimir Filat a criticat reacția Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la invitația de a identifica o soluție comună pentru alegerile prezidențiale și parlamentare și a calificat-o drept „un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă”. Pe de altă parte, fostul prim-ministru a lăudat atitudinea Platformei Demnitate și Adevăr (DA), care ar fi demonstrat corectitudine. Într-o postare publicată pe 24 august pe pagina sa de Facebook, Vladimir Filat a enumerat realizările sale în calitate de lider al PLDM și a menționat că a fost „băgat în pușcărie de Plahotniuc”.

Liderul PLDM a acuzat liderii PAS de aroganță: „Din păcate, reacția PAS a fost un fel de răzmeriță țâfnoasă și fudulă acompaniată de insinuări și atacuri la persoană executate prin tot felul de elemente interpuse”, a menționat Filat.

Pe de altă parte, președintele PLDM a apreciat reacția Platformei DA: „Apreciez sincer înțelepciunea politică a celor din PPDA, care deși nu au răspuns direct invitației la dialog, au demonstrat corectitudine (mă refer la poziția oficială a PPDA)”.

Vladimir Filat a mai ținut să accentueze că a fost victima regimului fostului președinte al Partidului Democrat și susține că atât el, cât și PLDM ar fi fost supuși unui proces de anihilare, inclusiv prin intermediul fake news-urilor.

„Nu cred că este cineva în țara asta care nu cunoaște că am fost băgat în pușcărie de Plahotniuc, că nu am avut parte de un proces echitabil, ci de o execuție publică, în care mi-au fost încălcate toate drepturile fundamentale (prezumția de nevinovăție, proces public, egalitatea armelor, dreptul la administrarea probelor și posibilitatea efectivă de apărare)”, a menționat Filat.

Printre multele definiții date politicii este și cea care o prezintă ca fiind arta posibilului, a compromisului, formând…

Posted by Vlad Filat on Sunday, 23 August 2020

Amintim că PAS a răspuns că și-a înaintat deja candidatul la funcţia de preşedinte, în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv al formațiunii „este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a lui Dodon și a celorlalți hoți de miliarde”.

Pe de altă parte, Platforma DA a răspuns că a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial, însă soluția propusă nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: