A divulgat datele dintr-o investigație a PCCOCS. Pedeapsa primită de administratorul unei companii din telecomunicații
Full Article 2 minutes read

A divulgat datele dintr-o investigație a PCCOCS. Pedeapsa primită de administratorul unei companii din telecomunicații

Administratorul unei companii din domeniul telecomunicațiilor a fost amendat cu 25 000 lei pentru divulgarea datelor din ordonanța unui procuror din cadrul Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Urmare a unui dosar trimis în judecată de procurorul PCCOCS, un administrator al unei companii din domeniul telecomunicațiilor a fost condamnat la o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 25 000 lei pentru divulgarea datelor unei investigații penale.

În sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, aceasta a reținut că inculpatul cu vârsta de 48 de ani l-a contactat pe un alt administrator de companie din același domeniu, ai cărui clienți sunt vizați într-un dosar de escrocherie.

Deși oamenii legii l-au avertizat că legea-i interzice să facă cunoscute date despre investigație altor persoane, acesta totuși i le-a comunicat acestei persoane terțe.

Mai exact, inculpatul primise de la oamenii legii o ordonanță semnată de un procuror din cadrul PCCOCS, care solicita informații despre utilizatorii finali ai serviciilor prestate.

Documentul viza anumite numere telefonice, pe care inculpatul le pusese la dispoziția celuilalt administrator, care la rândul său le-a dat în folosință clienților săi. „Clienții, însă, le-au folosit pentru înșelarea „investitorilor” în criptomonedă, care au fost lăsați fără două milioane lei”, comunică PCCOCS.

„Prin urmare, divulgarea datelor ordonanței procurorului era de natură să pună sub risc tragerea la răspundere penală a autorilor escrocheriei investigate”, susțin procurorii.

Așa cum inculpatul și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii, instanța de judecată i-a aplicat o amendă redusă prevăzută de Codul penal, comparativ cu cea maximă de 32.500 lei sau pedeapsa cu muncă neremunerată de la 180 la 240 de ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: