moldova.md

A fost ales legal Alexandr Stoianoglo în funcția de procuror general? Când urmează să se pronunțe Curtea Constituțională

Curtea Constituțională urmează să se pronunțe joi, 21 mai, asupra legalității concursului prin care Alexandr Stoianoglo a fost ales în funcția de procuror general. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Accent TV. Șeful statului a acuzat grupul Pro Moldova că ar vrea să-l înlăture pe procurul general, după ce Stoianoglo a anunțat detalii noi din ancheta furtului miliardului. 

„Joi, la Curtea Constituțională va fi examinată o sesizare interesantă. Despre anularea unor modificări de Lege, în baza cărora a fost ales Stoianoglo la funcția de Procuror General. Înțelegeți de ce se face? Iar pe 25 mai, Curtea va examina sesizarea unui candidat, care a participat atunci la concurs. El va cere anularea concursului în baza căruia a fost ales Stoianoglo”, a declarat Igor Dodon.

Președintele a remarcat faptul că acest lucru se întâmplă după ce Alexandru Stoianoglo a anunțat că investigarea furtului miliardului a fost tergiversată ani la rând. Totodată, șeful PG a spus că principalul beneficiar al furtului miliardului este Vlad Plahotniuc, care prin intermediul grupului Șor a beneficiat de peste 100 mln dolari SUA.

„După ce procurorul s-a apucat de lucru, această grupare mafiotă, știind că nu se poate înțelege cu el, încearcă prin Curtea Constituțională, pe de o parte, și pe de altă parte, prin judecată, să-l înlăture pe Stoianoglo”, a explicat președintele.

Precizăm că sesizarea a fost depusă pe 23 septembrie și a fost semnată de 12 deputați ai Partidului Democrat. Printre autorii sesizării la Curtea Constituțională sunt deputați din grupul Pro Moldova, dar și deputați PDM, inclusiv Pavel Filip, Dumitru Diacov, Igor Vremea, Nicolae Ciubuc.

Democrații au cerut Curții Constituționale să se pronunțe asupra legalității aflării lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar. dar și asupra proiectului de lege cu privire la modificările la Legea Procuraturii, ce se referă la procedura de numire a procurorului general.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Permisele auto eliberate în R. Moldova și Irlanda vor fi recunoscute reciproc, fără susținerea examenelor suplimentare

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Irlandei vor fi recunoscute reciproc, pe teritoriul celor două state. Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 2 iulie, inițierea negocierilor asupra unui Acord în acest sens. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, moldovenii stabiliți în Irlanda își vor putea preschimba permisele de conducere fără a susține probe teoretice sau practice. De aceleași condiții vor beneficia, pe teritoriul țării noastre, și deținătorii permiselor auto eliberate de autoritățile irlandeze. 

Republica Moldova are încheiate acorduri similare cu Letonia, Spania, Grecia, Israel, Turcia, Albania și Lituania. Un Acord cu Franța a fost parafat și urmează să intre în vigoare, iar între Republica Moldova și Germania există o Declarație comună de intenție în acest sens.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: