A fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu Teste Rapide de Diagnostic
Full Article 2 minutes read

A fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu Teste Rapide de Diagnostic

Începând cu 22 septembrie, a fost lansată testarea de screening la hepatitele virale B și C cu Teste Rapide de Diagnostic (TRD) pentru persoanele cu un nivel înalt de seroprevalență sau expuse unui risc sporit de infectare, pentru depistarea precoce a infecției cu virusul hepatic B și C. Anunțul a fost făcut pe 23 septembrie de Ministerul Sănătății.

Medicii de familie vor efectua screening-ul contingentelor, iar persoanele cu rezultat pozitiv vor fi referite la medicul gastroenterolog/hepatolog sau infecționist/hepatolog pentru investigații în scopul confirmării/infirmării diagnosticului, inițierii, monitorizării și evaluării tratamentului antiviral.

Monitorizarea testării de screening la hepatitele B și C cu TRD, la nivel teritorial, va fi efectuată de către CSP teritorial, medicul epidemiolog responsabil de supravegherea hepatitelor virale.

În acest context, la data de 23 și 25 septembrie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică vor organiza Ateliere de instruire on-line privind testarea de screening la hepatitele virale B și C cu TRD.

La instruiri vor participa specialiștii Instituțiilor Medico-Sanitare Publice și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Agenda Atelierului de instruire, precum și lista participanților, pot fi accesate aici.

Ordinul cu privire la testarea de screening la hepatitele virale B și C cu TRD, inclusiv lista contingentelor, pot fi accesate aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: