A fost stabilit motivul incidentului de la Chișinău Arena. Administrația explică căderea bărbatului de la 2,5 metri înălțime
Full Article 3 minutes read

A fost stabilit motivul incidentului de la Chișinău Arena. Administrația explică căderea bărbatului de la 2,5 metri înălțime

Administrația Chișinău Arena susține că a fost stabilită cauza preliminară a incidentului, produs pe 24 decembrie pe teritoriul complexului. Reprezentanții Arenei au menționat pentru Ziarul de Gardă că bărbatul a căzut în gol din cauza „unui viciu ascuns al sudurii, la un element din construcția balustradei”. 

La aproape o săptămână de la acest caz, administratorul „Arenei Naționale” Eduard Calancea a spus că a fost creată o comisie pentru a investiga cazul bărbatului căzut în gol de la balconul arenei.

Astfel a fost stabilită cauza preliminară a incidentului, fiind vorba, potrivit administratorului complexului sportiv, despre „un viciu ascuns al sudurii, la un element din construcția balustradei”.

„A fost creată o comisie, au fost deja și careva lucrări în teren, au fost și anchete a organelor competente în teren. S-a depistat cauza, care a fost un viciu ascuns al sudurii, la un element din construcția balustradei. Acum comisia lucrează în vederea stabilirii unui plan de acțiuni pentru a evita asemenea riscuri pe viitor”, a comunicat reprezentantul complexului.

„Este un caz neplăcut pentru noi, pentru primul eveniment, dar, după cum am spus, este un viciu ascuns care nu a putut să fie evaluat pe parcursul perioadei de recepție și de construire”, a mai declarat Calancea pentru sursa citată.

În același timp, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au declarat pentru Ziarul de Gardă că pe acest caz a fost pornit un proces penal și că au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de luat vederi pentru a fi examinate de ofițerii de urmărire penală și procurori.

***

Amintim că în ajun de Crăciun pe stil nou a fost deschisă Arena Chișinău. Edificiul a fost inaugurat cu un concert istoric al trupei „Okean Elzy”. Înainte de concert, un bărbat de 39 de ani a căzut de la înălțime și a ajuns de urgență la spital. Mai exact, acesta a căzut de la înălțimea de aproximativ 2,5 metri.

Zilele trecute, administratorul Chișinău Arena spunea că accidentul s-a produs după ce a cedat balustrada unei tribune. „Persoana respectivă avea o greutate după medie. O să vedem care a fost cauza, s-a lăsat prea tare sau cum”, a comunicat el.

Soția bărbatului care a căzut în gol susține că acesta este internat în stare gravă, iar medicii au prognoze pesimiste cu privire la șansele acestuia de a mai merge vreodată. „Șanse ca bărbatul să mai poată merge pe picioare singur, practic nu mai sunt. La moment, medicii luptă ca bărbatul să poată sta măcar pe șezute”, se arată în plângerea adresată șefului secției urmărire penală din cadrul IP Râșcani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: