A greșit sau nu când a decis instalarea crucifixului? Andrei Năstase a atacat în judecată decizia Consiliului pentru prevenirea discriminării. Când va avea loc ședința
Full Article 2 minutes read

A greșit sau nu când a decis instalarea crucifixului? Andrei Năstase a atacat în judecată decizia Consiliului pentru prevenirea discriminării. Când va avea loc ședința

Liderul Partidului Plaforma Demnitate și Adevăr (PPDA) a acționat în judecată decizia Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, potrivit căreia Andrei Năstase „trebuie să prezinte scuze publice” pentru instalarea unui crucifix în holul Ministerului de Interne.

Prima ședință de judecată urmează să aibă loc pe 2 aprilie 2020, la ora 9:00. Dosarul va fi examinat de judecătorul Marcel Gandrabur, din cadrul Judecătoriei Chișinău cu sediul Râșcani.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a constatat că Andrei Năstase ar fi încălcat legislația în momentul în care, în calitate de ministru de Interne, a decis instalarea în sediul Ministerului de Interne a unui crucifix și a declarat că „oastea e creștină” sau că „toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”. Potrivit membrilor instituției, „aceste fapte reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase”. Instituția a decis ca Andrei Năstase să aducă scuze publice, în termen de 10 zile de la recepționarea documentului.

De cealaltă parte, liderul PDA a scris că în spatele deciziei ar fi un plan pentru ca Andrei Năstase „să fie din nou linșat mediatic și compromis”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: