VIDEO „A ieșit urât”. Un cântăreț rus spune că nu a fost lăsat să intre în Moldova. Reacția Poliției de Frontieră 
Full Article 3 minutes read

VIDEO „A ieșit urât”. Un cântăreț rus spune că nu a fost lăsat să intre în Moldova. Reacția Poliției de Frontieră 

Cântărețul rus Alexandr Fadeev, cu numele de scenă Danko, spune că nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Pe 9 decembrie, artistul urma să susțină un concert la Palatul Național din Chișinău. Danko era invitat de onoare la eveniment. 

Potrivit unui anunț al organizatorilor concertului de la Palatul Național, interpretul rus a fost invitat în calitate de invitat de onoare. El urma să participe la prima ediție a spectacolului „Darul de aur”. Printre artiștii invitați la același eveniment au fost: Ion Suruceanu, Ian Raiburg, Vitalie Dani, Anatol Mîrzenco, Gheorghe Țopa și alții.

Soția artistului a declarat pentru presa din Rusia că Danko pentru a ajunge la Chișinău a trebuit două zile să meargă cu trenul – din Crimeea spre Moscova, apoi să zboare spre Erevan și de acolo să ia zborul spre Moldova. Kp.ru scrie că Danko trăiește la Ialta de mai mulți ani.

„Când avionul a aterizat la Chișinău, Sașa – singurul din toți pasagerii – a fost reținut de polițiștii de frontieră. I s-a interzis intrarea în țară din motive politice și anume din cauza sprijinului Rusiei – locuind în Crimeea și vizitând Donbasul”, a comunicat soția artistului.

„A ieșit urât”, a comunicat artistul presei din Rusia. „Organizatorii au pregătit un concert mare, au aranjat scena frumos, iar conducerea Moldovei mi-a interzis intrarea. Mi-au luat pașaportul, două nopți a trebuit să stau în acest aeroport teribil. Mulțumesc că m-au lăsat să mă întorc înapoi peste două zile. Nici nu-mi puteam imagina că turul în Moldova ar putea așa să se încheie”, a adăugat Danko.

Contactați de NM, reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au menționat că sunt admiși în țară toți străinii care îndeplinesc condițiile legale de intrare.

„Este valabil pentru toți cetățenii străini, inclusiv și în cazul dat: sunt admiși în țara noastră toți străinii care îndeplinesc condițiile legale de intrare în Moldova, cu justificarea scopului și prezentarea documentelor necesare în acest sens. Pe sursele de informare ale Poliției de Frontieră sunt informații accesibile și publice despre regulile de trecere a frontierei de stat”, au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

***

Odată cu începerea războiului provocat de Rusia în Ucraina, interpretul Danko și-a arătat susținerea de mai multe ori pentru armata rusă. Cântărețul a lansat un ciclu de cântece militare. „În sprijinul armatei noastre”, a scris Danko, pe Instagram.

Iar pe 25 februarie 2022, Danko a scris: „Am crezut că va veni o vreme când țara noastră se va ridica din genunchi. Pentru toate insultele, umilirile, cazurile de jaf și genocid. Înainte Rusia! O să câștigăm! Adevărul este de partea noastră! În spatele nostru este amintirea strămoșilor noștri”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: