A început înscrierea pentru Selecția Națională Eurovision 2023. Regulamentul concursului, publicat de TRM
Full Article 3 minutes read

A început înscrierea pentru Selecția Națională Eurovision 2023. Regulamentul concursului, publicat de TRM

Compania „Teleradio Moldova” a dat startul înscrierii pentru Selecția Națională a Eurovision Song Contest 2023. Candidații vor depune dosarele până pe 16 ianuarie, ora 17:00, fie în format electronic, la adresa www.eurovision.md, în secțiunea aplică, fie pe suport hârtie, la Centrul de Colectare Eurovision 2023, transmite IPN.

Pentru înscrierea la concurs, candidații trebuie să depună cererea de participare, descrierea proiectului, materialele audio pe suport digital și lista materialelor, în conformitate cu Regulamentul privind desfășurarea Selecției Naționale și desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la Concursul internațional Eurovision Song Contest 2023.

Fiecare concurent poate să participe la concurs cu una sau mai multe piese muzicale. Piesa depusă trebuie să aibă o durată de până la trei minute, să fie originală, să nu afecteze drepturile terțelor persoane și să nu fi fost interpretată public înainte de data de 1 septembrie 2022.

La concurs pot participa interpreți care dețin cetățenia Republicii Moldova, cu vârsta de cel puțin 16 ani împliniți până la data de 10 mai 2022. În cazul colaborărilor, se admit și cetățeni ai altor state, într-o componență de cel mult 50% din numărul total de soliști.

Selecția națională se va desfășura în trei etape. La prima etapă vor fi examinate dosarele candidațiilor în cadrul unei ședințe stabilite în perioada 17 ianuarie – 28 ianuarie 2023. Următoarea etapă presupune audierea live a pieselor, în perioada 28 ianuarie – 5 februarie 2023. Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Finala Națională se va desfășura în perioada 25 februarie – 5 martie 2023 și va fi difuzată în direct la postul TV Moldova 1 și alte servicii ale Teleradio Moldova. Modalitatea de jurizare în finală va fi: 50% juriu și 50% telespectatori, iar învingător va fi desemnat interpretul/formația care va acumula punctajul maxim.

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision se va desfășura în Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Câștigătoarea de anul trecut este reprezentanta Ucrainei, trupa Kalush Orchestra, cu piesa „Stefania”. Din cauza războiului, Marea Britanie va organiza evenimentul în numele Ucrainei. Cele două semifinale vor fi transmise, în direct, în datele de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai 2023.

Republica Moldova participă la acest concurs din anul 2005. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul 3 cu piesa „Hey Mamma”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: