A murit bărbatul care a inspirat filmul „Terminalul”. El a locuit 18 ani pe aeroportul din Paris 
Full Article 2 minutes read

A murit bărbatul care a inspirat filmul „Terminalul”. El a locuit 18 ani pe aeroportul din Paris 

Refugiatul iranian Mehran Karimi Nasseri fost declarat mort de echipa medicală a aeroportului de la Terminalul 2F și a murit din cauze naturale, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului Paris-Charles de Gaulle din Paris pentru CNN, relatează libertatea.ro.

Bărbatul este cel care a inspirat filmul lui Steven Spielberg din 2004 „Terminalul”. El a locuit 18 ani în interiorul aeroportului.

În 1988, Nasseri se afla în drum spre Anglia prin Belgia și Franța, când și-a pierdut actele și nu a putut să se îmbarce într-un avion și nici să părăsească aeroportul.

A rămas blocat pe aeroportul din Paris până în 2006. El „s-a întors să locuiască și ca persoană fără adăpost în zona publică a aeroportului de la jumătatea lunii septembrie, după ce a stat o perioadă într-un azil de bătrâni”, a spus purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Nasseri a fost un „personaj iconic” și că „întreaga comunitate a aeroportului i-a fost atașată, iar personalul nostru a avut grijă de el cât mai mult posibil timp de mulți ani, chiar dacă am fi preferat ca el să-și fi găsit un adăpost adevărat”.

Povestea refugiatului iranian l-a inspirat pe regizorul american Steven Spielberg să realizeze filmul „Terminalul”, în care rolul principal a fost interpretat de Tom Hanks.

„Filmul lui Spielberg sugerează că a fost blocat într-o zonă de tranzit pe Paris-Charles de Gaulle. În realitate, a petrecut mai multe perioade acolo, dar mereu în zona publică a aeroportului, unde a fost tot timpul liber să se deplaseze”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al aeroportului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: