A murit bărbatul care a inspirat filmul „Terminalul”. El a locuit 18 ani pe aeroportul din Paris 
Full Article 2 minutes read

A murit bărbatul care a inspirat filmul „Terminalul”. El a locuit 18 ani pe aeroportul din Paris 

Refugiatul iranian Mehran Karimi Nasseri fost declarat mort de echipa medicală a aeroportului de la Terminalul 2F și a murit din cauze naturale, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului Paris-Charles de Gaulle din Paris pentru CNN, relatează libertatea.ro.

Bărbatul este cel care a inspirat filmul lui Steven Spielberg din 2004 „Terminalul”. El a locuit 18 ani în interiorul aeroportului.

În 1988, Nasseri se afla în drum spre Anglia prin Belgia și Franța, când și-a pierdut actele și nu a putut să se îmbarce într-un avion și nici să părăsească aeroportul.

A rămas blocat pe aeroportul din Paris până în 2006. El „s-a întors să locuiască și ca persoană fără adăpost în zona publică a aeroportului de la jumătatea lunii septembrie, după ce a stat o perioadă într-un azil de bătrâni”, a spus purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Nasseri a fost un „personaj iconic” și că „întreaga comunitate a aeroportului i-a fost atașată, iar personalul nostru a avut grijă de el cât mai mult posibil timp de mulți ani, chiar dacă am fi preferat ca el să-și fi găsit un adăpost adevărat”.

Povestea refugiatului iranian l-a inspirat pe regizorul american Steven Spielberg să realizeze filmul „Terminalul”, în care rolul principal a fost interpretat de Tom Hanks.

„Filmul lui Spielberg sugerează că a fost blocat într-o zonă de tranzit pe Paris-Charles de Gaulle. În realitate, a petrecut mai multe perioade acolo, dar mereu în zona publică a aeroportului, unde a fost tot timpul liber să se deplaseze”, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al aeroportului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: