A vrut să facă cumpărături cu dolari americani falși. Un bărbat din Bălți, reținut
Full Article 1 minutes read

A vrut să facă cumpărături cu dolari americani falși. Un bărbat din Bălți, reținut

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de investigații (INI) din cadrul Poliției, au reținut un bărbat din Bălți, după ce acesta a pus în circulație dolari americani falși, în decembrie 2022 – ianuarie 2023, din cei 130.000 dolari falși introduși în țară din Turcia.

Bănuitul de 47 de ani a fost reținut pe 9 ianuarie la Sângerei, în timp ce acesta se îndrepta spre Chișinău, unde urma să efectueze cumpărături cu banii falsificați.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au confiscat 117 000 dolari falși. Banii falși ar fi fost aduși de bănuit din Turcia, în decembrie 2022.

„De asemenea, autoritățile de investigație cunosc despre implicarea altor membri ai grupului infracțional, care urmează să fie identificați și cercetați penal”, se arată într-un comunicat emis de Poliție.

În noiembrie anul trecut, liderul fusese reținut de autoritățile din Bulgaria, la frontiera turcă, când încercase să introducă în acel stat 70 000 dolari falși, camuflați în podeaua vehiculului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: