„A vrut tot mai sus să ajungă”. Familia moldoveanului care a murit pe muntele Everest are nevoie de bani pentru repatrierea lui Victor Melnic 
Full Article 3 minutes read

„A vrut tot mai sus să ajungă”. Familia moldoveanului care a murit pe muntele Everest are nevoie de bani pentru repatrierea lui Victor Melnic 

Moldoveanul care a murit pe muntele Everest era din Călărași, iar în ultima perioada locuia cu familia în Italia. Precizările au fost făcute de o locuitoare a raionului Călărași. Aceasta a adăugat că bărbatul avea o pasiune pentru munți și a dorit „tot mai sus să ajungă”. De menționat că pe online a fost creată o pagină pentru susținerea familiei alpinistului. Se precizează că pentru repatriere „este nevoie de o sumă enormă, care depășește cu mult puterile financiare ale familiei decedatului”.

Alpinistul moldovean mort pe muntele Everest, Victor Melnic (Brinza), este călărășeanul nostru, care trăia în Italia cu familia. De la ora 9:00 de când am aflat de moartea unui moldovean, am tot sperat sa nu fie el, căci știam că e acolo și mă bucurasem o lună în urmă că ajunse cu bine. Îl cunoscusem pe el, familia lui și nu pot să cred că pasiunea lui pentru munți l-a luat. A vrut tot mai sus să ajungă și a ajuns în cel mai înalt punct al galaxiei noastre – cerul”, a scris o femeie din Călărași, pe rețelele de socializare.

Totodată, pe online, a fost creată o pagină cu privire la repatrierea alpinistului moldovean. Se menționează că pentru repatriere „este nevoie de o sumă enormă, care depășește cu mult puterile financiare ale familiei decedatului”.

„Prin intermediul acestei pagini apelăm către toți oamenii de bună-credință, cu inimă mare, să contribuim la repatrierea corpului lui Victor, familia să poată să-l înmormânteze creștinește. Toți care doresc să ajute în acest moment de grea încercare pentru familia MELNIC, Donați mijloace financiare utilizând aceste date:

nume benificiar: MELNIC EUGENIA (mama decedatului)

IBAN: IT47Y0306912129100000007478

Intesa San Paolo

Western Union: MELNIC EUGENIA (Padova,Italia)

TELEFON: +39 320 790 9143″, se arată într-un apel pe rețelele de socializare.

Amintim că alpinistul moldovean a murit în tabăra IV de pe Muntele Everest în dimineața zilei de 17 mai. Potrivit oficialilor taberei de bază, Victor Brinza și-a dat ultima suflare dupa ce s-a îmbolnăvit la South Col. Alpinistul a făcut parte din expediția condusă de Himalayan Traverse Adventure.

În acest sezon, numărul persoanelor care și-au pierdut viața pe Everest a ajuns la șase. Anterior, patru alpiniști Sherpa și un medic american au murit pe Everest.

Potrivit The Kathmandu Post, tabara IV de pe Muntele Everest se află la la 7920 înălțime.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: