Accesul în spațiile comerciale și de agrement va fi posibil doar cu Certificat COVID-19
Full Article 2 minutes read

Accesul în spațiile comerciale și de agrement va fi posibil doar cu Certificat COVID-19

Accesul clienţilor care au atins vârsta majoratului în incinta tuturor spaţiilor comerciale, spaţiilor de deservire şi/sau agrement de tip închis se permite doar în baza prezentării Certificatului COVID-19. O asemenea prevedere se regăsește în noua decizie a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, emisă pe 20 ianuarie.

Prin derogare de la această regulă, se permite accesul clienţilor fără prezentarea Certificatului COVID-19 în: unităţi de comercializare (magazine) specializate sau nespecializate a produselor alimentare, unităţi de comercializare a produselor pentru animale de companie, unităţi de comercializare a produselor de igienă, farmacii, unităţi de comercializare a produselor farmaceutice şi/sau articolelor medicale şi ortopedice, unităţi medicale şi de vaccinare, bănci şi subdiviziunile acestora, organizaţii de creditare nebancară, furnizori de servicii poştale şi de curierat, furnizori de servicii comunale, asigurători, unităţi comerciale ale operatorilor de comunicaţii electronice şi agenţilor lor, case de schimb valutar, staţii de alimentare cu combustibil (staţii PECO), gări auto şi feroviare.

Și accesul în centrele comerciale va fi permis clienţilor doar în baza Certificatului COVID-19, cu excepţia cazului în care clientul merge către unităţile sus menţionate.

Vânzătorii şi lucrătorii unităţilor comerciale vor atenţiona clienţii despre necesitatea respectării distanţei fizice de cel puţin un metru, cu excepţia membrilor unei familii sau a grupurilor de maximum 2 persoane.

Unităţile de alimentaţie publică îşi vor organiza activitatea de deservire la capacitate maximă în spaţiile exterioare. În cele interioare – cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligaţia ca toţi clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Activitatea de deservire se va desfăşura în intervalul orelor 7.00 – 22.00, iar după orele 22.00 se permite comercializarea produselor alimentare la pachet, precum şi livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta/teritoriul unităţii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: