Colaj NM

Accidentul din weekend de la Orhei a mai luat o viață. O pasageră de 22 de ani a murit

Încă un deces în urma accidentului, din 13 ianuarie, de la Orhei. A murit o tânără în vârstă de 22 de ani, care în momentul impactului se afla în calitate de pasager al unui autoturism. Menționăm, trei mașini au fost implicate în accident iar o persoană a murit la fața locului, fiind vorba despre un angajat al Penitenciarului nr.17-Rezina. Despre decesul tinerei a anunțat pe rețelele de socializare Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, unde aceasta își făcea studiile, dar și apropiații ei. 

Pe 18 ianuarie, reprezentanții Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au anunțat despre „trecerea prematură în eternitate a Mihaelei Musteață, studentă în anul IV la Facultatea de Stomatologie, șefă de grupă”.

„În aceste clipe de durere nemărginită, ne unim în rugăciuni pentru odihna sufletului ei și pentru a le da putere celor dragi. Mihaela va rămâne în amintire ca o persoană luminoasă și perseverentă, iar contribuția sa va fi păstrată cu recunoștință în inimile noastre”, se arată în mesajul instituției. Potrivit, reprezentanților Universității, tânăra a decedat pe 17 ianuarie.

„Te-am cunoscut o fetiță/prietenă/colegă deșteptă, frumoasă, înțelegătoare, veselă și plină de viață ce cu regret astăzi ai plecat la îngerași ce de sus te vor vechea prin bunul Dumnezeu ai lăsat visele și tot ce e mai bun pentru tine, acea pasiune ce de mică o doreai pentru medicină ai lăsat-o nefinisată și doar regret și durere pentru cei ce te cunosc și familie… năpasta din ziua de 13 nu te-a ocolit și ai îndurat durere necondiționată…”, este mesajul unei apropiate a tinerei.

Amintim, pe 13 ianuarie, poliția a anunțat că a fost sesizată despre un accident rutier grav în apropierea localității Sirota din Orhei. Oamenii legii raportau că în accident au fost implicate trei automobile de model Renault, Volkswagen și Toyota (care preliminar ar fi ieșit pe contrasens). În consecință, șoferul Toyotei a decedat pe loc, iar patru persoane au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. În aceeași zi, Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat că șoferul care a decedat era angajat al Penitenciarului nr.17-Rezina. Bărbatul activa în calitate de agent al Secției pază și escortare, iar în momentul producerii accidentului se afla în afara orelor de serviciu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

1.700 de moldoveni, ruși și ucraineni ar fi obținut acte românești cu domicilii fictive. Percheziții la Suceava

93 de percheziții au loc joi, 3 iunie, în județul Suceava din România, într-un dosar în care funcționari publici sunt suspectați că ar fi emis acte de identitate românești, cu domicilii fictive, pentru 1.700 de cetățeni ruși, moldoveni și ucraineni.

Descinderile au vizat sediile unor instituții publice și locuințele unor persoane fizice, într-un dosar privind emiterea unor acte de identitate românești, în baza unor domicilii fictive, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Ancheta vizează o rețea formată din funcționari ai unui serviciu de evidență a populației și ai unei primării, bănuiți că au ajutat peste 1.700 de cetățeni din Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova și alte state din fosta URSS să obțină acte de identitate românești, în perioada 2023-2024.

Potrivit procurorilor, rețeaua funcționa prin falsificarea unor certificate de cetățenie și a cărților de identitate.

„Datele nereale se referă la certificate de cetățenie falsificate și la domiciliul persoanei, care este fictiv, deoarece beneficiarul nu a locuit niciodată la adresa respectivă. În mod concret, beneficiarii au obținut cărți de identitate cu stabilirea domiciliului la imobile aparținând unor cetățeni români care nu erau titularii spațiului respectiv (clădiri improprii sau dezafectate) sau fară acordul proprietarilor, prin întocmirea în fals a declarațiilor de luare în spațiu și, implicit, fără prezența lor în fața funcționarului de la Serviciul de Evidență a Persoanelor”, susțin procurorii.

Cauza penală vizează comiterea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic de către funcționari publici din județul Suceava, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.

Aproximativ 1.700 de persoane născute în Federația Rusă, Ucraina, Republica Moldova sau alte state membre ale fostului URSS și-au stabilit domiciliul fictiv în acest județ în cursul anilor 2023 și 2024, potrivit anchetatorilor.

Descinderile de astăzi vin la două zile după ce în România au fost efectuate peste 200 de percheziții într-un dosar care vizează o rețea ce, cu ajutorul unor funcționari publici, ar fi obținut acte de identitate românești false pentru persoane din Republica Moldova, Ucraina și Rusia. Acțiunile fac parte dintr-o cauză penală în care sunt vizați funcționari publici din județul Botoșani, suspectați de luare de mită și fals informatic.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: