„Această decizie poate face guvernul mai puternic pe timp de criză.” Stamate despre decizia CC
Full Article 2 minutes read

„Această decizie poate face guvernul mai puternic pe timp de criză.” Stamate despre decizia CC

Consiliera prezidențială în domeniul justiției, Olesea Stamate, a menționat că decizia Curții Constituționale prin care a fost admisă parțial sesizarea depusă de președinta Maia Sandu care a cerut să fie verificată constituționalitatea mai multor articole din legea cu privire la guvern, clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar.

„Decizia Curții clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar. Ne-am asigurat că Guvernul va putea numi secretari de stat și persoane în alte funcții de demnitate publică, precum și funcționari publici pe durata asigurării interimatului. Este o decizie bună pentru situația actuală, pentru că poate face Guvernul mai puternic pe timp de criză,” scrie Stamate într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fosta ministră a Justiției constată că această decizie „corectează lipsa totală de responsabilitate a foștilor miniștri și secretari de stat care au fugit de responsabilități în plină criză.”

În același timp Stamate speră că „această fereastră de oportunitate va fi folosită cu înțelepciune de executiv, în interesul cetățenilor”.

Reacția vine după ce Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea depusă de președinta țării Maia Sandu.

Menționăm că și președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon a venit cu o reacție după hotărârea CC.  Acesta consideră că curtea „a indicat din nou care este locul Președinției și i-a interzis Maiei Sandu să încalce Constituția, să demită și să numească miniștrii după bunul său plac într-un guvern interimar”, a menționat Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: