„Acest lucru nu are nimic în comun cu desfășurarea loteriei în Moldova”. Reacția NGM Company privind urmărirea penală împotriva lui Vasil Bojkov
Full Article 2 minutes read

„Acest lucru nu are nimic în comun cu desfășurarea loteriei în Moldova”. Reacția NGM Company privind urmărirea penală împotriva lui Vasil Bojkov

Urmărirea penală inițiată în Bulgaria împotriva unuia dintre cofondatorii companiei „NGM Company” SRL, care este partenerul privat al „Loteria Națională a Moldovei”, nu are nici o legătură cu activitatea de loteriei din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de către serviciul de presă al companiei, astăzi, 30 ianuarie.

Potrivit sursei citate, „NGM Company SRL, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei, confirmă desfășurarea anchetei în Bulgaria în privința unuia dintre fondatorii companiei, Vasil Bojkov. Totuși, acest lucru nu are nimic în comun cu desfășurarea loteriei în Moldova”.

De asemenea, „NGM Company SRL atrage atenția reprezentanților mass-media asupra unei inexactități în reflectarea informației ce ține de activitatea loteriei din Moldova și legăturile cu omul de afaceri din Bulgaria Vasil Bojkov”.

Aceeași sursă menționează că Vasil Bojkov nu este proprietarul companiei „NGM Company” SRL, care este partenerul privat al „Loteria Națională a Moldovei”, însă Bojkov este unul dintre cei patru fondatori ai firmei.

„NGM Company” SRL mai atrage atenția asupra faptului că informațiile despre urmărirea penală a lui Vasil Bojkov au apărut în aceeași zi când parlamentul bulgar a votat în prima lectură legea privind naționalizarea activității de loterie din țară.

Menționăm că omul de afaceri Vasil Bojkov a fost anunțat în căutare națională și internațională de autoritățile bulgare. Lui Bojkov i-au fost aduse șapte capete de acuzare. Acesta este suspectat de conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni.

Amintim că în 2018, Agenția Proprietății Publice a semnat un contract de parteneriat public-privat pe 15 ani în domeniul pariurilor și loteriilor cu o companie a lui Vasil Bojkov, cu sediul în Dubai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: