„Acesta nu este poporul!”. Deputatul Bogdan Țîrdea, despre cine stă în spatele „revoluției tractoarelor”
Full Article 3 minutes read

„Acesta nu este poporul!”. Deputatul Bogdan Țîrdea, despre cine stă în spatele „revoluției tractoarelor”

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Bogdan Țîrdea susține că agricultorii care au protestat pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului luptă cu propriul popor. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a dat de înțeles că în spatele fermierilor ar sta interese străine. 

„Am scris încă ieri că agro-milionarii vor încerca să ia cu asalt parlamentul. Nu ne-am înșelat. Poliția ține piept cu greu liderilor fermieri. Misiunea – să intre în parlament, să nu admită adoptarea legii privind limba rusă, știrilor din Rusia, anularea miliardului ș.a. Cineva spune că este „revoluția tractoarelor”, altcineva că este revoluția boierilor. Nu e nicio diferență! Puteți numi acești oameni cum vreți: moșieri, milionari, marionete ale Departamentului de Stat și oligarhi. Un singur lucru este cert – acesta nu este poporul. Este o grămadă de indivizi dirijați de ambasador, care se luptă cu propriul popor, cu dreptul poporului de a vorbi în limba sa”, a scris Bogdan Țîrdea pe pagina sa de Facebook.

Deputatul socialist a comparat protestatarii din rândul fermierilor cu „lacheii”: „Ei luptă împotriva returnării a 40% din propriul pământ, împotriva întoarcerii în proprietatea poporului a stadionului, împotriva anulării legii miliardului. În așa mod procedează numai lacheii. Țineți minte, stimați concetățeni! Ei s-au ridicat împotriva voastră”, a conchis Țîrdea.

În ajun, Bogdan Țîrdea a scris că „protestele agricultorilor sunt doar unul dintre variantele de răspuns a ambasadorului SUA și ale oligarhilor care îl slujesc”. El a mai scris că „ambasadorii UE, SUA și România sunt nemulțumiți de proiectele de legi privind limba rusă și știrile rusești”.

NM a solicitat un comentariu din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova pe marginea acestor acuzații. Vom reveni cu detalii.

Мы еще вчера писали, что агро-миллионеры пойдут на штурм парламента. Не ошиблись. Полиция с трудом справляется с…

Publicată de Bogdan Ţîrdea pe Miercuri, 16 decembrie 2020

 

***

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu. Acesta a invitat câțiva reprezentanți ai agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, la discuții a venit și a venit și șeful Comisiei parlamentare pentru Agricultură, socialistul Radu Mudreac.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: