„Aceste reacții copilărești denotă faptul că cei de la PAS nu au citit acest proiect”. Reacția lui Bolea după ce Litvinenco a cerut modificarea legislației electorale
Full Article 2 minutes read

„Aceste reacții copilărești denotă faptul că cei de la PAS nu au citit acest proiect”. Reacția lui Bolea după ce Litvinenco a cerut modificarea legislației electorale

Președintele Comisie juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea a venit cu o reacție după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco a declarat că este necesară convocarea de urgență a ședinței parlamentului pentru a modifica legislația electorală în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

„Cu trei săptămâni în urmă cei de la PAS strigau în gura mare că nu trebuie adoptat acest proiect în a doua lectură, pentru că prin adoptarea lui se fraudează alegerile. Astăzi, ei spun că proiectul trebuie să fie adoptat, iar dacă nu este adoptat de urgență atunci alegerile sunt fraudate. Aceste reacții copilărești denotă faptul că cei de la PAS nu au citit acest proiect și nu au intrat în esență. După ce experții internaționali au spus că proiectul este unul bun, astăzi ne trezim că cei din PAS au schimbat пластинка”, a declarat Vasile Bolea.

„Referitor la fraudarea alegerilor, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil a fost propus de PAS în această funcție. Cine are pârghii pentru a influența și a denatura rezultatul votării?”, a întrebat Bolea.

Totodată, Bolea a spus că nu mai este timp suficient pentru a aproba în a doua lectură modificările la Codul Electoral, întrucât perioada electorală începe pe 25 august.

Amintim că pe 9 iulie, modificările la legislația electorală au fost votate în prima lectură de către majoritatea parlamentară. Asta în pofida criticilor aduse de opoziție. Principalele nemulțumiri țin de scurtarea timpului în care alegătorii își pot exercita votul în ziua alegerilor, dar și împuternicirea Comisiei Electorale Centrale de a putea exclude din cursă un anumit concurent electoral.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: