Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria Chișinău și Primăria București, aprobat cu votul a 42 de consilieri
Full Article 2 minutes read

Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria Chișinău și Primăria București, aprobat cu votul a 42 de consilieri

Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București a fost aprobat cu votul a 42 de consilieri. La ședința CMC de astăzi, 15 ianuarie a participat și o delegație oficială a Consiliului General al municipiului Bucureşti, în frunte cu viceprimarul, Aurelian Bădulescu.

„Acordul adițional prevede domeniile de cooperare și anume schimbul de experiență și derularea unor proietce în domeniul dezvoltării locale”, a declarat secretarul intermar al Consiliului muncipal Chișinău, Adrian Talmaci. „Primăria municipiului Chișinău și municipiului București vor promova reciproc proiecte și activități în domeniul dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației și turismului”, a mai spus Talmaci.

De asemenea, potrivit lui Talmaci, acest acord adiționat va permite efectuarea unui schimb de experiență interinstituțional în domenii precum accesarea de fonduri europene, protecția mediului, transport și urbanism.

Mai mult, „primăria Chișinău va elabora un program nou de cooperarea, care prevede acțiuni concrete pentru perioada imediat următoare”, a mai spus Talmaci.

În cadrul ședinței CMC, consilierul fracțiunii Șor, Valeriu Klimenko a vorbit și despre necesitatea reluării acordurilor încheiate cu primăria Moscova, Kiev și Minsk.

„Partidul Șor susține această idee. Noi vom vota pentru acest acord. În același timp, noi propunem ca Primăria să fie obligată să revină la semnarea unor astfel de acorduri cu Moscova, Kiev și Mink. Noi avem semnate aceste acorduri, însă ele au fost suspendate, dar trebuie să le continuăm”, a declarat Klimenko.

Menționăm că Protocolul de Înfrățire dintre Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului Bucureștia fost semnat la 4 noiembrie 1999.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: