Acte originale și unice au fost expuse în incinta Parlamentului, cu ocazia aniversării celor 30 de ani de independență (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Acte originale și unice au fost expuse în incinta Parlamentului, cu ocazia aniversării celor 30 de ani de independență (VIDEO)

În incinta Parlamentului a fost lansată expoziția dedicată celor 30 de ani de independență ai Republicii Moldova. La eveniment au fost prezenți ambasadori, reprezentanți ai corpului diplomatic, primari, persoane emerite din domeniul culturii și muzicii, dar și speakerul Legislativului Igor Grosu.

Au fost expuse acte originale, unele fiind într-un singur exemplar, care au tangență cu perioada creării și afirmării țării ca stat independent. Printre documentele expuse sunt: declarația din 26 aprilie 2010 – document restabilit după evenimentele din 7 aprilie 2009, include lista deputaților poporului din Republica Moldova din anii 1990-1994, care au votat declarația de independență la 27 august 1991; imagini cu deputații semnatari ai Declarației  de Independență; noutățile Sovietului Suprem și ale Guvernului RSSM nr. 1-12, 1990 – cele mai importante Legi adoptate de Parlamentul Independenței, care au pus bazele unui stat independent; stenograma ședinței din 27 august 1991 – despre adoptarea Declarației de Independență în Sesiune extraordinară; proiectul legii pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană și Comunitatea europeană în trei volume.

„Suntem norocoși de a avea posibilitatea să discutăm cu protagoniștii independenței, care au avut curajul să voteze Declarația – un act de curaj, susținut de sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Zilele acestea de sărbătoare sunt momente cu încărcătură emoțională deosebită. Iar noi trebuie să transmitem această tradiție noilor generații, să explicăm valoarea independenței unei țări. La mulți ani Republica Moldova!”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: