parlament.md

16 ani de la evenimentele din aprilie 2009: Parlamentul găzduiește o expoziție de fotografii

La Parlamentul Republicii Moldova sunt expuse o serie de fotografii care reflectă evenimentele din 7 aprilie 2009. Expoziția conține fotografii din arhiva personală a fotoreporterului Andrei Mardari, dar și a Agenției Naționale a Arhivelor, cu imagini surprinse de fotoreporterii Valeriu Corcimari și Mihai Vengher.

„Autorii fotografiilor au reușit să imortalizeze momente care reconstituie evenimentele din 7 aprilie 2009, când zeci de mii de oameni au ieșit să protesteze, fiind nemulțumiți de rezultatele alegerilor parlamentare. În timpul protestelor din 7 aprilie 2009, clădirile Parlamentului și Președinției au fost devastate”, au comunicat reprezentanții Parlamentului.

Expoziția, care marchează simbolic 16 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009, va putea fi vizitată la Parlament până pe data de 11 aprilie.

Potrivit Amnesy International, în timpul protestelor din 7 aprilie 2009, poliția a reținut cel puțin 600 de persoane, dintre care sute au fost arestate, maltratate și închise în secțiile de poliție.

Asociația Promo-LEX a scris că patru tineri au decedat în condiții misterioase. Totuşi, autorităţile au recunoscut un singur deces, pe cel al lui Valeriu Boboc, pentru care a fost condamnat la închisoare poliţistul Ion Perju, care a fugit din Republica Moldova fără să-şi ispăşească pedeapsa.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: