Actorul Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani. Ultima fotografie făcută publică de familie
Full Article 2 minutes read

Actorul Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani. Ultima fotografie făcută publică de familie

Actorul Jean-Paul Belmondo a murit la vârsta de 88 de ani, a declarat luni avocatul său. „A dispărut o personalitate extraordinară și o carieră excepțională”, relatează Le Parisien.

Cunoscut și ca Bébel, a fost un actor de film și de teatru, cascador și producător francez. De la mijlocul anilor 1960, a fost timp de două decenii ca și actor de comedie și un agil erou de filme de acțiune, unul dintre starurile de succes ale cinematografiei europene. Printre cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără „Pierrot nebunul”, „Magnificul”, „Cu sufletul la gură”, „Un jaf de pomină” și „Moștenitorul”.

În 2001 a fost spitalizat din cauza unui accident vascular cerebral și nu a mai acceptat niciun rol până în 2009, când a apărut în pelicula „Un om și câinele său”, în cadrul căruia nu a ascuns consecințele stării sale de sănătăte.

Acum trei săptămâni, a fost fotografiat zâmbind la o petrecere cu ocazia celei de-a 88-a aniversări, înconjurat de copii și nepoți, inclusiv de fiica sa cea mai mică, Stella, de 17 ani.

Belmondo a fost căsătorit de două ori – cu actița Élodie Constantin între anii 1952 și 1968 și cu dansatoarea Natty Tardivel din 2002 până în 2008.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: