„Acum nu se va face coadă la funcția de președinte a PDM”. Filip, despre plecare de la conducerea formațiunii
Full Article 2 minutes read

„Acum nu se va face coadă la funcția de președinte a PDM”. Filip, despre plecare de la conducerea formațiunii

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a venit cu precizări, după ce în spațiul public au apărut informații că acesta ar urma plece de la conducerea formațiunii. Filip a spus că nu se ține de fotoliul de președinte al PDM, însă astfel de decizii se iau împreună cu colegii de partid. Declarații în acest sens au fost făcute în platoul emisiunii „Puterea a patra”, joi, 22 iulie. 

„Am văzut foarte multe speculații. Vă spun așa cum este ca să punem capăt la toate discuțiile. În a doua zi după alegeri am convocat biroul executiv lărgit. Asta înseamnă că au venit și o parte din președinții organizațiilor teritoriale. Am intrat la această ședință și am spus următorul lucru: acesta este rezultatul pe care l-am obținut la aceste alegeri. În calitate de președinte de partid îmi asum în totalitate acest rezultat și consider că trebuie să convocăm ședința consiliului politic național pentru ziua de sâmbătă, unde să punem în discuție subiectul și eu voi solicita petrecerea congresului extraordinar în toamna acestui an. La acest congres îmi voi prezenta demisia și spun acest lucru acum pentru a avea timp să se pregătească cei care vor să candideze la funcția de președinte de partid. S-au pornit multe discuții după această propunere a mea. În linii mari, au spus că nu merge așa, pentru că noi ne vom simți din nou abandonați”, a spus Pavel Filip.

„Poate pentru mine era mult mai ușor să zic mulțumesc și ulterior să zic haideți ocupați-vă mai departe de acest partid. Cred că nu trebuie să abandonez oamenii pe care îi cunosc atât de bine. De asta, ca să fie foarte clar. Filip nu se ține de fotoliu de președinte de partid. În același timp, cred că acum nu se va face coadă la funcția de președinte a PDM. Este absolut corect să luăm aceste decizii împreună cu colegii și să elaborăm o foaie de parcurs. Astfel, în luna septembrie ne vom întruni la consiliul politic național pentru a lua o decizie cum se mișcă partidul în continuare”, a mai spus liderul PDM.

Menționăm că la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, PDM a acumulat 1,81% din voturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: