Adjunctul secretarului de stat american vine la Chișinău. Va pune în discuție impactul războiului din Ucraina asupra Moldovei
Full Article 50 second read

Adjunctul secretarului de stat american vine la Chișinău. Va pune în discuție impactul războiului din Ucraina asupra Moldovei

Subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu din cadrul Departamentului de Stat al SUA Jose W. Fernandez va efectua o vizită la Chișinău. Subsecretarul de stat va discuta cu autoritățile Republicii Moldova. 

Oficialul se va afla în țara noastră în perioada 8-10 februarie. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Se menționează că oficialul american va avea întrevederi „cu oficiali guvernamentali de rang înalt pentru a discuta despre gestionarea de către Republica Moldova a crizei energetice, creșterea inflației și impactul economic negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei”.

La fel se va discuta despre potențialul comerțului și investițiilor între țările noastre, despre integrarea europeană a Republicii Moldova și despre securitatea energetică.

De asemenea, Jose W. Fernandez va prezida o masă rotundă cu participarea membrilor Asociației Femeilor Întreprinzătoare din Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: