Administrația de Stat a Drumurilor confirmă perchezițiile procurorilor și ofițerilor anticorupție în birourile unor angajați
Full Article 2 minutes read

Administrația de Stat a Drumurilor confirmă perchezițiile procurorilor și ofițerilor anticorupție în birourile unor angajați

Întreprinderea de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” a venit cu o primă reacție, după descinderile procurorilor anticorupție și a mascaților Centrului Naționale Anticorupție în birourile de serviciu ale unor angajați ai întreprinderii, în cadrul unei cauze penale începută pe fapte de abuz în serviciu. Contactați de NM, reprezentanții ASD a precizat că a colaborat cu organul de urmărire penală și a declarat toleranță zero la actele de corupție. 

„În cadrul acțiunilor de urmărire penală, ASD a acordat tot suportul necesar și a colaborat activ cu organul de urmărire penală, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. ASD reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție”, se arată în reacția ASD.

Amintim că Procuratura Anticorupție (PA) a pornit o cauză penală privind „abuz în serviciu”, în care sunt vizați  factori de decizie ai Administrației de Stat a Drumurilor. Dosarul se referă la verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, servicii estimate la peste 250 mln lei. Contactați de NM, reprezentanții procuraturii au confirmat faptul că în acest dosar au fost desfășurate descinderi.

Potrivit legii, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă până peste 117 mii lei sau până la 7 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: