kolobok.ua

Administrația publică locală evaluează posibilitatea redeschiderii grădinițelor din capitală

Grădinițele din capitală se vor redeschide în dependență de evoluția situației epidemiologice, iar decizia finală va fi luată de Comisia Națională de Sănătate Publică. Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, astăzi, 22 iunie.

Administrația publică locală a participat în comun cu autoritățile centrale la elaborarea instrucțiunilor privind reluarea activității grădinițelor din capitală. Documentele enunțate urmează a fi aprobate de ministerele de resort sau de Comisia Națională de Sănătate Publică.

Primăria Chișinău informează că între timp, în cadrul grădinițelor se desfășoară lucrări de reparație, iar managerii acestora sunt preocupați de asigurarea grădinițelor cu materiale specifice pentru activitatea în perioada pandemică: echipamente de protecție, termometre cu infraroșu, dezinfectanți, săpun etc. De asemenea, managerii instituțiilor preșcolare, în coordonare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și direcțiile sectoriale sunt la etapa de elaborare a planului de redeschidere.

Sursa citată mai notează că grădinițele care nu vor îndeplini condițiile sanitar-igienice de dotare și cele de asigurare cu personal, nu-și vor putea relua activitatea.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: