Administratorii piețelor și centrelor comerciale, convocați în ședință de urgență
Full Article 2 minutes read

Administratorii piețelor și centrelor comerciale, convocați în ședință de urgență

Autoritățile municipiului Chișinău s-au întrunit ieri seara, 11 iunie, în două ședințe extraordinare cu administratorii piețelor și ai centrelor comerciale pentru a stabili acţiunile care urmează a fi întreprinse în scopul stopării creșterii îmbolnăvirilor cu COVID-19. Informația a fost publicată în această dimineață de primarul Ion Ceban.

Edilul a anunțat că în cadrul ședințelor a cerut administratorilor respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control a infecției cu coronavirus și a ține cont de toate prevederile și recomandările Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Potrivit lui Ceban, fiecare entitate comercială s-a angajat să informeze şi să monitorizeze populaţia (atât vânzătorii, cât și cumpărătorii) referitor la restricțiile stabilite de autorităţi; vor fi amplificate metodele de prevenire și control privind respectarea strictă a regulilor sanitar-epidemiologice în punctele de comerţ prin: păstrarea distanţei sociale, purtarea măştilor de protecţie şi igienizarea mâinilor și neadmiterea aglomerărilor pe teritoriile entităților comerciale.

La cele două ședințe au participat viceprimarii municipiului Chișinău, specialiștii epidemiologi, dar și reprezentanți ai Poliției.

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost confirmate 406 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total sunt înregistrate 10 727 de cazuri, dintre care 4 280 active. De asemenea, au fost confirmate 375 de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: