Admiterea la liceele din Chișinău: câți elevi au depus deja cereri. Vor fi încadrați peste 5 mii 
Full Article 2 minutes read

Admiterea la liceele din Chișinău: câți elevi au depus deja cereri. Vor fi încadrați peste 5 mii 

Peste 2 mii de absolvenți ai gimnaziilor, care intenționează să-și continue studiile la liceele din Chișinău, au depus dosarele în prima zi de admitere – pe 6 iulie. Elevii au depus documentele pe platforma escoala.chisinau.mdPrecizăm, în total vor fi încadrați în liceele din capitală 5 246 de elevi. Până pe 15 iulie are loc prima etapă de depunere a actelor, ulterior – pe 1 august va începe cea de-a doua. Instituțiile de învățământ au stabilit nota minimă de concurs nu mai mică de 6,00 pentru liceele cu frecvență și 5,00 – pentru liceele cu frecvență redusă. 

Pe 6 iulie, Primăria Chișinău a anunțat că în prima zi de admitere în învățământul liceal din municipiu, pentru anul de studii 2024-2025, pe platforma escoala.chisinau.md au fost depuse 2 110 cereri.

Autoritatea locală a menționat că în perioada 6-15 iulie are loc prima etapă de depunere a actelor. Fiecare absolvent poate depune actele concomitent la trei instituții. Pe 16 iulie va avea loc proba de concurs (pentru instituțiile liceale cu admitere în baza probelor suplimentare). În perioada 17-19 iulie se va desfășura concursul dosarelor (calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși în baza mediei de concurs).

Pe 20 iulie vor fi anunțate rezultatele concursului de admitere.

A doua etapă va începe pe 1 august. Începând cu 1 august și până pe 4 august, elevii vor depune actele pentru înscrierea la concurs. Iar pe 6 august vor fi anunțate rezultatele concursului de admitere.

Primăria Chișinău a precizat că, pentru anul de studii 2024-2025, procesul de înmatriculare în liceu este planificat în 97 de instituții de învățământ secundar (ciclu II – liceu) din municipiu, și anume: 82 instituții publice și 15 private, care vor încadra un număr total de 5 246 de elevi – repartizați în 220 clase.

Cu referire la metodologia de admitere a elevilor în învățământul liceal, Primăria a precizat că „instituțiile de învățământ stabilesc nota minimă de concurs nu mai mică de 6,00 pentru liceele cu frecvență, clasele X-XII, și 5,00 pentru liceele cu frecvență redusă, clasele X-XIII”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: