Adunarea Parlamentară NATO a declarat Rusia „regim-terorist” și propune crearea unui tribunal internațional
Full Article 2 minutes read

Adunarea Parlamentară NATO a declarat Rusia „regim-terorist” și propune crearea unui tribunal internațional

Adunarea Parlamentară NATO a declarat Rusia „regim-terorist” și a propus crearea unui Tribunal internațional pentru pedepsirea infractorilor ruși. Anunțul a fost făcut de președintele Delegației permanente a Ucrainei în cadrul Adunării Parlamentare a NATO Egor Cernev, citat de Radio Svoboda.

„Adunarea Parlamentară a NATO pledează pentru crearea unui Tribunal internațional privind agresiunea Rusiei și declararea acesteia stat-terorist. Toate cele 30 de țări ale NATO au susținut propunerea delegației noastre. Un astfel de tribunal va permite condamnarea nu doar a executorilor infracțiunilor de război, ci și a conducerii de vârf a Federației Ruse. Rezoluția va fi expediată guvernelor și parlamentelor din toate țările-membre ale NATO”, a precizat Cernev, citat de Fokus.ua.

Pe 23 noiembrie, Parlamentul European urmează să adopte o rezoluție prin care Rusia va fi declarată stat-sponsor al terorismului.

Amintim că mai multe țări europene, printre care Cehia, Lituania, Letonia, Polonia, dar și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei au adoptat anterior astfel de declarații în legislativ.

Pe 20 noiembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dumitru Alaiba a propus în cadrul ședinței plenare a Legislativului recunoașterea Rusiei, de către Parlamentul Republicii Moldova, drept „regim terorist”. Potrivit parlamentarului, motivul de bază ar fi „atrocitățile” pe care armata rusă le comit în războiul pe care îl duce în Ucraina din primăvara acestui an.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat ulterior că subiectul va fi discutat în legislativ.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: