Adunarea Populară a Găgăuziei a decis data desfășurării alegerilor legislative noi
Full Article 2 minutes read

Adunarea Populară a Găgăuziei a decis data desfășurării alegerilor legislative noi

Alegerile în cadrul Adunării Populare a Găgăuziei se vor desfășura pe 4 aprilie 2021. Deputații organului legislativ local au confirmat în cadrul ședinței de astăzi data scrutinului.

Competențele actualei componențe a legislativului găgăuz expiră pe 20 ianuarie. Potrivit legii, mandatul deputaților poate fi prelungit cu trei luni. Astfel, termenul-limită al desfășurării noului scrutin este de 20 ianuarie.

Liderul Comisiei juridice din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei Petr Ciavdari a propus ca data desfășurării scrutinului să fie 4 aprilie. În susținerea inițiativei au votat 23 de deputați locali.

Totodați, legislativul local nu a reușit să aprobe noua componență a Comisiei Electorale Centrale, scrie gagauzinfo.md.

Adunarea Populară a Găgăuziei se compune din 35 de deputați aleși pentru un mandat de 4 ani, în circumscripții teritoriale uninominale prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei poate fi ales orice cetățean al Republicii Moldova cu drepturi electorale care a împlinit vârsta de 21 de ani și la momentul efectuării alegerilor locuiește pe teritoriul circumscripției electorale pe care o va reprezenta.

Din cele 35 circumscripții electorale, 17 sunt din raionul Comrat; 12 în raionul Ceadîr-Lunga și 6 în raionul Vulcănești.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: