Aeroportul Chișinău: 4 curse anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Precizările autorităților 
Full Article 3 minutes read

Aeroportul Chișinău: 4 curse anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Precizările autorităților 

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru astăzi, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate patru curse spre și dinspre Turcia. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției de Frontieră pe 26 noiembrie. Instituția a solicitat pasagerilor să verifice din timp orarul zborurilor pentru a exclude orice neînțelegere. Potrivit Serviciului Vamal, la moment este restricționată și circulația prin punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. La fel a fost sistată temporar activitatea în punctul de trecere a frontierei Palanca. 

Reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova au anunțat pe 26 noiembrie că se circulă cu dificultate spre și dinspre România.

La moment este restricționată circulația prin PTF Cahul-Oancea, deoarece autoritățile din România au anunțat că sistează trecerea temporară prin biroul vamal Oncea, din cauza condițiilor meteorologice”, a menționat instituția.

La punctul de trecere a frontierei cu Ucraina, Palanca, este sistată temporar activitatea.

Din cauza vântului puternic au fost deteriorate cablurile de conexiune la rețeaua de internet, specialiștii lucrează, concomitent transportul este redirecționat spre PTF Tudora”, au declarat reprezentanții Serviciului Vamal.

Potrivit instituției, postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza rafalelor de vânt puternic ce perturbă circulația pe râul Nistru.

Toate celelalte puncte de trecere a frontierei de stat și posturi vamale interne de control activează în regim normal”, a menționat instituția.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că la frontiera de est, vest și sud a țării, circulaţia autovehiculelor se desfăşoară în condiţii de iarnă și că drumurile spre frontieră sunt accesibile.

Totodată, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru astăzi, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate patru curse spre și dinspre Turcia. Recomandăm pasagerilor să verifice din timp orarul zborurilor pentru a exclude orice neînțelegere”, a menționat instituția de la frontieră.

UPDATE 15.34: Mai multe zboruri din și spre Chișinău au fost anulate, altele întârzie. Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău susțin că lucrează fără întrerupere pentru a menține pista pentru condiții posibile de decolare/aterizare. Potrivit responsabililor de la Aeroport, ninsoarea îngreunează decolările și zborurile pot suferi întârzieri sau anulări.

***

Polițiștii au anunțat că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă. Trasee blocate nu sunt la această oră – au precizat oamenii legii, adăugând că din cauza viscolului starea drumurilor se poate schimba.

Precizăm că meteorologii au emis, pentru partea de nord a țării, cod galben de intensificări ale vântului, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Totodată a fost emis, pentru centrul și sudul țării, cod portocaliu de precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă până pe 26 noiembrie, ora 20:00.

Autoritățile capitalei au anunțat că, din cauza condițiilor meteorologice, este afectată circulația unor troleibuze. Acestea, potrivit Regiei Transport Electric Chișinău, circulă cu întârziere. Totodată, a menționat întreprinderea municipală, sunt efectuate redirecționări ale unor rute. Iar reprezentanții Primăriei Chișinău au îndemnat cetățenii „să fie atenți și să evite deplasările prin oraș dacă nu sunt urgente”.

Numărul localităților din Republica Moldova care au rămas fără lumină este în creștere. Dacă la ora 08:00 erau fără energie electrică 38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud, la ora 10:30 energia electrică a lipsit parțial sau în totalitate în circa 109 localități din raioanele de centru și sud ale țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: