Ninsoarea a dat peste cap circulația unor troleibuze din Chișinău: unele întârzie, altele au traseu modificat 
Full Article 3 minutes read

Ninsoarea a dat peste cap circulația unor troleibuze din Chișinău: unele întârzie, altele au traseu modificat 

Autoritățile capitalei au anunțat că, din cauza condițiilor meteorologice, este afectată circulația unor troleibuze. Acestea, potrivit Regiei Transport Electric Chișinău, circulă cu întârziere. Totodată, a menționat întreprinderea municipală, sunt efectuate redirecționări ale unor rute. Iar reprezentanții Primăriei Chișinău au îndemnat cetățenii „să fie atenți și să evite deplasările prin oraș dacă nu sunt urgente”.

Din cauza condițiilor meteorologice actuale este afectată circulația troleibuzelor. Astfel se atestă întârzieri de la orarul stabilit sau redirecționări ale rutelor”, au menționat reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău pe 26 noiembrie.

Se precizează că ruta nr. 35 circulă până la strada Cartușa și retur spre șoseaua Hâncești. Ruta nr. 37 în raza localității circulă direct spre Primăria Bubuieci. Iar rutele urbane și suburbane circulă cu abateri de până la 20 minute.

Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate”, au adăugat reprezentanții întreprinderii municipale.

Primăria municipiului Chișinău a declarat că serviciile municipale sunt antrenate pe teren la deszăpezirea străzilor din capitală.

Intervenția regiilor a început de la primele ore ale dimineții prin lucrări de prelucrare a carosabilului cu material antiderapant pe străzile principale, în stațiile de așteptare a transportului public și pe aleile din parcurile capitalei. Astfel, de către Regia „Exdrupo” au fost mobilizate 33 de autospeciale pentru intervenție. Regia locativ comunală a antrenat 42 de unități mecanizate, iar Asociația de gospodărire a spațiilor verzi 32 de utilaje”, se arată în mesajul autorităților.

Totodată, Primăria Chișinău a îndemnat cetățenii „să fie atenți și să evite deplasările prin oraș dacă nu sunt urgente”.

Totodată, automobiliștii sunt îndemnați să fie prudenți în trafic, să respecte distanța, să nu parcheze în zona de protecție a stațiilor de așteptare a transportului public și pe străzile principale pentru a nu pereclita intervenția autospecialelor de deszăpezire”, au menționat autoritățile.

UPDATE 12.40: Primăria Chișinău a anunțat că din cauza condițiilor meteorologice actuale este afectată și circulația autobuzelor.

Potrivit autorităților, ruta nr. 24 circulă tur – retur prin Tohatin, iar în raza orașului: tur – retur de pe str. Uzinelor, pe str. Voluntarilor, str. Meșterul Manole şi în continuare pe traseul stabilit. Ruta nr. 23 circulă tur – retur de pe bd. Mircea cel Bătrân direct spre str. I. Dumeniuc. Ruta nr. 33 circulă până la biserica din satul Dobrogea. Ruta nr. 38 circulă pe traseu prescurtat în raza com. Crucești.

Se menționează că rutele urbane și suburbane circulă cu abateri de până la 25 minute.

***

Polițiștii au anunțat, în dimineața zilei de 26 noiembrie, că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă. Trasee blocate nu sunt la această oră – au precizat oamenii legii, adăugând că din cauza viscolului starea drumurilor se poate schimba.

Precizăm că meteorologii au emis, pentru partea de nord a țării, cod galben de intensificări ale vântului, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Totodată a fost emis, pentru centrul și sudul țării, cod portocaliu de precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă până pe 26 noiembrie, ora 20:00.

38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud au rămas fără energie electrică, au anunțat pe 26 noiembrie reprezentanții Premier Energy. Întreprinderea a declarat că responsabilii se află în teren și întreprind măsurile necesare pentru a restabili furnizarea energiei electrice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: