Aflat la Chișinău, comisarul european Johannes Hahn a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”
Full Article 2 minutes read

Aflat la Chișinău, comisarul european Johannes Hahn a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”

Comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn a fost decorat, de președinta Maia Sandu, cu „Ordinul de Onoare”. Oficialului european i s-a acordat distincția pentru susținerea parcursului european și promovarea intereselor Republicii Moldova. Precizările au fost făcute de reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. 

Delegația a menționat pe 9 mai că Johannes Hahn a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către Maia Sandu.

„Distincția a fost conferită în semn de recunoștință pentru contribuția semnificativă la consolidarea colaborării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, comisarul european a fost decorat pentru susținerea parcursului european și promovarea intereselor Republicii Moldova în cadrul instituțiilor comunitare, precum și pentru sprijinul substanțial acordat în consolidarea rezilienței economice a Republicii Moldova”, au precizat reprezentanții Delegației.

Comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn efectuează o vizită la Chișinău pe 9 mai, la invitația președintei Maia Sandu. Oficialul european a susținut un discurs în Piața Marii Adunări Naționale, alături de Maia Sandu, cu ocazia Zilei Europei. Detalii AICI. Hahn a mai fost la Chișinău, și în septembrie 2022. În ianuarie 2024, președinta Maia Sandu a avut o convorbire telefonică cu Johannes Hahn. Președinția anunța că au fost abordate prioritățile și viitorul asistenței europene pentru Republica Moldova. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: